Matkan varrella olemme huomanneet, että mitä kattavammin koko valmistusprosessi hoidetaan yhdessä paikassa, sitä varmempi on lopputulos: Voimme vaikuttaa lopputuotteen laatuun parhailla ja sopivimmilla pintakäsittelyprosesseilla ja voimme huolehtia siitä, että samalla tuotteen valmistuksessa käytetään vain sellaisia aineita ja työstömenetelmiä, jotka saavat pinnoitteiden parhaat ominaisuudet esiin.

Monipuoliset pintakäsittelylinjat mahdollistavat, että voimme valita pinnoituslinjan ja prosessin sen mukaan, mikä tuotteelle parhaiten koon, muodon ja materiaalin puolesta soveltuu. Erikoisosaamistamme on sähköteknisissä laitteissa käytettävien komponenttien pintakäsittely, johon tarjoamme sekä yksittäistä pinnoitusta että pinnoiteyhdistelmiä.

Pystymme pintakäsittelemään monen kokoisia tuotteita aina pienistä sorvatuista osista suuriin 3000 x 1100 x 500 mm kokoisiin kolmiulotteisiin kappaleisiin tai tuotteisiin.

  • DSC_8657
  • DSC_8664
  • P1000688
  • P1000693
  • P1000708

Elektrolyyttiset pintakäsittelyt

Elektrolyyttiset pintakäsittelymenetelmät antavat tuotteille muun muassa hyvän käyttöiän ja mekaanista kestävyyttä samalla, kun niillä saadaan aikaan erittäin hyvin sähköä johtavia pintoja. Me Laitilassa teemme pintakäsittelyjä tinalla, hopealla, nikkelillä, nikkeli-tinall ja nikkeli-kromilla sekä alumiineille teemme kromivapaita passivointeja.

Tietoliikenneliittimiin, joissa on matalat jännite- ja virta-arvot, suosittelemme nikkeli- tai hopeapinnoitusta, jotka johtavat sähköä erittäin hyvin. Pystymme toteuttamaan elektrolyyttisen pintakäsittelyn sekä rummussa että ripustamalla. Rumpupinnoitus soveltuu parhaiten pieniin tuotekokoihin, tyypillisesti esim. sorvatut komponentit ja isommat tuotteet hoituvat parhaiten ripustamalla.

Huolellinen laadun ja prosessin kontrollointi tehdään muun muassa pinnan paksuuden mittaamisen, esim. X-ray-laitteiston, avulla. Testaamme säännöllisesti myös muun muassa kiinnipysyvyyttä sekä teemme erilaisia prosessianalyysejä, joissa esim. mitataan kemikaali- ja metallipitoisuuksia.

P1000647

Pulverimaalaus

Jauhemaalaus antaa tuotteille hyvän korroosiosuojan. Se soveltuu hyvin eri ohutlevyosien pinnoitukseen. Pulverimaalauksen onnistumisen kannalta on erityisen tärkeää pinnoitettavan tuotteen esikäsittelyt.

Pesuprosessien jälkeen kappaleet käsitellään erilaisilla aktivoineilla ja vastavilla prosesseilla. Tämän jälkeen kappaleen pinnalle ruiskutetaan epoxi-, polyesteri- tai yhdistelmäjauheita staattista sähköä hyödyntäen. Ruiskutuksen jälkeen jauhe ”poltetaan” uunissa, jolloin se muodostaa kappaleen pinnalle tasaisen ja kauniin visuaalisen suojan.

Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun jo prototyyppivaiheessa mietitään valmistuksessa ja esikäsittelyssä käytettävät materiaalit, aineet, kemikaalit ja työstömenetelmät niin, että ne sopivat saumattomasti yhteen pintakäsittelyn kanssa.

Yksinkertaiset kappaleet maalaamme automaattilinjalla, mutta monimutkaisia, kuten kotelomaisia ja muita vaativia tuotteita, voimme täydentää ja maalata myös manuaalisesti. Täysin uutena pintakäsittelymuotona tarjoamme sähköeristepulverimaalauksia, jolla pystytään korvaamaan esim. virtakiskojen jälkikäsittelyssä haasteellinen eristesukka ja niiden asennus.

DSC_8514

Tarvitsetko myös komponentteja?

Valmistamme sekä virtakiskokomponetteja että ohutmetallitöitä sopimusvalmistuksena.