Laitila Coatingin uudelle myyntipäällikölle asiantuntemus ja ihmistuntemus ovat valtteja

Laitila Coatingin uusi myyntipäällikkö Ari Hurskainen vastaa puhelimeen kotonaan Saarijärvellä. Myös hänelle etätyö on tullut tutuksi näinä corona-aikoina.

”Puheluja, meilejä, teamsiä” hän sanoo.

Ari toimii myyntipäällikkönä Laitila Coatingissä. Hän ehti sitä ennen toimia Virossa ohutlevytehtaan toimitusjohtajana, myynti- ja asiakasvastaavana.

”Aloitin yrittäjänä seripainoalalla, missä olin 16 vuotta.  Sitten myin yritykseni ja siirryin sitä kautta ohutlevybisnekseen ”.

Puhuessamme koulutuksesta Hurskainen sanoo oppineensa alalle pääasiassa käytännön kautta. Oma yritys ja kokemus monipuolisista tehtävistä alalla ovat olleet parhaita kouluja.

20 vuoden edestä kokemusta ja verkostoja alalta

Nyt kokemusta ohutlevyalalla on kertynyt liki 20 vuotta. Laitila Coatingissä Hurskaisen tehtäviin kuuluu esimerkiksi ohutlevymekaniikan myynti ja kehittäminen ja uusien asiakkaiden hankinta.

Miltä tyypillinen työpäivä näyttää?

”No, se on sellaista tarjousten laskemista, asiakkaiden kanssa neuvottelemista ja tuotteiden sisäänajoa”.

Ari Hurskainen sanoo nauttivansa itsenäisestä työskentelystä ja vuorovaikutuksesta, joka syntyy sekä asiakkaiden että oman firman asiantuntijoiden kanssa.

”Olen tässä keskellä ikään kuin sukkula molempiin suuntiin”.

Hurskaista on miellyttävä kuunnella, hän puhuu leppoisasti mutta asiantuntevasti. Hän painottaa kuuntelemisen tärkeyttä, niin asiakkaiden kuin työkavereiden kanssa:

”Kuunteleminen on parasta neuvottelua!”

Ei siis riitä, että tuntee hinnat, materiaalit, tekniikan ja alaa. Pitää myös osata aidosti kohdata ihmisiä. ”Ihmistuntemuksesta on suuri etu tässä työssä”.

Asiakkaan luottamus tärkeää

Kysymys, mikä työssä on haastavinta pistää Hurskaisen mietteliääksi.

”Tärkeää on, että saa riittävän luottamuksen asiakkaaseen”.

”Myös hinnoittelu on haaste, koska alalla on kova kilpailu”.

Ari Hurskainen uskoo, että Laitila Coatingin asiakkailla tulee olemaan hyötyä hänen osaamisestaan. Hän tuo yritykseen uutta asiantuntemusta ja kokemusta alasta.

”Tunnen markkinan ja minulla on laaja verkosto”.

Hän puhuu kokonaispaketista, johon kuuluu mm. hinnoittelu ja uusia näkökulmia järkevään sopimusvalmistukseen.

Millaisia näkemyksiä sinulla on tästä alasta?

”Onhan tämä melko kilpailtu ala. Esimerkiksi low cost etu Viroon verrattuna on kaventunut, ja kilpailuetua siellä ei enää juurikaan ole. Suomi ja Laitila Coating on hyvä paikka valmistaa, koska meillä on osaamista ja kattava teknologia mahdollistaa laajasti erilaisten tuotteiden valmistamisen. Erityisesti mainittakoon, että oma metallienpinnoituslaitos tuo ison kilpailuedun kilpailijoihin verrattuna”.

Hurskainen sanoo tuntevansa itsensä tervetulleeksi firmaan.

”Täällä on erittäin mukava ilmapiiri ja haluan tehdä parhaani omalta osaltani myynnin kehittämisessä”.

Elämä ei kuitenkaan ole pelkkää työtä: Ari Hurskainen rentoutuu käymällä mökillä, soittamalla rockbändissä sekä urheilemalla.

”Olen soittanut kitaraa ja bassoa koko ikäni. Bändin kanssa meillä on välillä pikkukeikkoja”

Urheiluharrastuksiin kuuluu talvisin hiihto ja jääkiekko, kesäisin golf ja mökillä on tietysti kirveelle töitä polttopuita tehdessä.